Komunie 2017

Menu dla grup od 15 osób – przyjęcia komunijne.
Konieczna wcześniejsza rezerwacja miejsc i ustalenie szczegółów menu.
Informujemy, że przy rezerwacjach grupowych nie obowiązują karty rabatowe.
Osoby, które korzystają z oferty organizacji przyjęcia komunijnego zobowiązane są do honorowania warunków łączącej strony umowy.
Dzieci w wieku do 3 lat – bezpłatnie.
Dzieci w wieku do 6 lat (rosół i nuggetsy z kurczaka i surówka z marchewki) 60 zł.
Przez czas imprezy dzieci mogą korzystać bezpłatnie z sali zabaw Kryształkowo.
Pakowanie na wynos po imprezie: 1 zł za opakowanie x liczba opakowań.

Kontakt: restauracja@salina.pl, 14 61 353 11, Luiza Sawicka Hofstede 511078971

 

Koszt 105 zł/osoba

  • Zupa, danie główne, deser, zimna płyta, słodki bufet, półmisek owocowy

Dania do wyboru przy rezerwacji:

Zupa:
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów oliwa bazyliowa lane ciasto

Danie główne:
Kotlet schabowy ziemniaki młode zestaw surówek
Filet z kurczaka nadziewany serem i szpinakiem sos serowy i puree z selera bukiet warzyw

Deser:
Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
Panna cotta earl grey z musem malinowym

Zimna płyta:
Deska serów, deska wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo, oliwa, dipy

Słodki bufet:
Półmisek ciast (2 rodzaje) i owoców

Napoje w cenie:
Woda w karafce
Sok w karafce
Kawa
Herbata

Dodatkowo płatne:
Napoje zimne w butelkach
Wino
Piwo
Alkohole
Tort


 

Koszt 115 zł/osoba

  • Zupa, danie główne, deser, zimna płyta, słodki bufet, półmisek owocowy

Dania do wyboru przy rezerwacji:

Zupa:
Bulion wołowy z grzybami shitake i makaronem gryczanym
Krem z marchwi z mlekiem kokosowym i krewetką tygrysią
Krem ze szparagów zielonych z oliwą truflową
Tradycyjny rosół z makaronem

Zupa:
Bulion wołowy z grzybami shitake i makaronem gryczanym
Krem z marchwi z mlekiem kokosowym i krewetką tygrysią
Krem ze szparagów zielonych z oliwą truflową
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów oliwa bazyliowa lane ciasto

Danie główne:
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym na puree z groszku zielonego, podane z bukietem warzyw
Polędwiczka wieprzowa obtoczona chrupiącą panierką, podana na pieczarkowym puree, z sosem serowym i bukietem warzyw
Długo pieczony udziec jagnięcy, puree z marchwi, sos miętowy, bukiet pieczonych warzyw
Filet z łososia na puree z groszku zielonego i wasabi, piana cytrusowa, sos martini, bukiet warzyw

Deser:
Suflet czekoladowy z sosem karmelowym i owocami
Creme brule waniliowe, lody truskawkowe

Zimna płyta:
Półmisek wędlin i mięs pieczonych
Sosy żurawinowy, sos tatarski
Deska serów z konfiturami owocowymi
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Pieczywo i oliwa
Dipy

Słodki bufet:
Półmisek ciast (2 rodzaje) i owoców

Napoje w cenie:
Woda w karafce
Sok w karafce
Kawa
Herbata

Dodatkowo płatne:
Napoje zimne w butelkach
Wino
Piwo
Alkohole
Tort


Koszt 125 zł/osoba

  • Przystawka, zupa, danie główne, deser, zimna płyta, słodki bufet, półmisek owocowy

Dania do wyboru przy rezerwacji:

Przystawka:
Marynowane w balsamico płatki kurczaka na sałatce z rukoli z balsamicznym winegret
Ptasie mleczko z koziego sera z owocowymi żelami i pudrem orzechowym
Tatar z łososia z kompresowanym ogórkiem zielonym i musztardą ananasową
Quiche ze szpinakiem i suszonym pomidorem z salsą pomidorową

Zupa:
Krem pietruszkowy z oliwą truflową, chips serowy
Gazpaho z młodego buraka, gazpaho truskawkowe, sałatka z selera i rabarbaru
Krem z selera z szynką parmeńską
Krem szparagowy ze szparagami i oliwą truflową
Bulion wołowy z grzybami shitake i makaronem gryczanym
Krem z marchwi z mlekiem kokosowym i krewetką tygrysią
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów oliwa bazyliowa lane ciasto

Danie główne:
Polędwiczka cielęca, puree ze szparagów, sos na białym winie, bukiet warzyw
Duet z kaczki (udko i filet), polenta szpinakowa, sos marakuja, bukiet warzyw, smardze
Policzek wołowy, sos własny, puree z czerwonej kapusty, krokiet ziemniaczany, bukiet warzyw
Filet z łososia na puree z groszku zielonego i wasabi, piana cytrusowa, sos martini, bukiet warzyw
Polędwica z dorsza, puree z topinambura, sos picatta, panierka, sałatka libańska tabbouleh

Deser:
Puchar sorbetów owocowych
Creme brulee podany z lodami z owoców sezonowych
Semifredo marakuja, lody mango
Mus orzechowy z sosem owocowym i ciastkiem francuskim

Danie gorące:
Potrawka z kurczaka
Wołowy strogonoff
Chilli concarne

Zimna płyta:
Deska wędlin i sosów
Deska serów i konfitur
Śledzie w śmietanie i oleju
Tymbaliki mięsne
Pieczywo i oliwa
Dipy

Słodki bufet:
Płyta ciast i owoców

Napoje w cenie:
Woda w karafce
Sok w karafce
Kawa
Herbata

Dodatkowo płatne:
Napoje zimne w butelkach
Wino
Piwo
Alkohole
Tort


Koszt 135 zł/osoba

  • Amuse buche, przystawka, zupa, danie główne, deser, zimna płyta, słodki bufet, półmisek owocowy

Dania do wyboru przy rezerwacji:

Amuse buche:
Poczęstunek szefa kuchni

Przystawka:
Tatar z łososia z musztardą ananasową i ogórkiem kompresowanym
Tatar wołowy z kawiorem balsamico, pudrem truflowym i żółtkiem kurzym confit
Quishe ze szpinakiem, sosem serowym, salsą pomidorową
Sakwa z zająca w cieście filo i sosem jagodowym

Zupa:
Krem ze szparagów z oliwą truflową
Krem z selera z szynką parmeńską
Bulion wołowy, grzyby shitake i makaron gryczany
Gazpaho truskawkowe, sałatka z selera i rabarbaru
Krem z marchwi z mlekiem kokosowym i krewetką tygrysią
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów oliwa bazyliowa lane ciasto

Danie główne:
Trio cielęce (polędwiczka, policzek grasica) puree marchewkowo szparagowe, sos winny, bukiet warzyw
Duet kaczy (udko, filet), szpinak, ziemniaki polenta, sos winny, smardze, bukiet warzyw
Polędwica wołowa, sos pieprzowy, szparagi puree, pieczarka, szpinak, bukiet warzyw
Filet z łososia na puree z groszku zielonego i wasabi, piana cytrusowa, sos martini, bukiet warzyw
Polędwica z dorsza, puree topinambur, sos picatta, panierka, sałatka libańska tabbouleh

Deser:
Suflet czekoladowy, sos karmelowy, lody malinowe, gąbka orzechowa sferyczna
Panna cotta earl grey, spaghetti malinowe, sos angielski
Puchar sorbetów owocowych z żelem owocowym
Mus pistacjowy z gąbką pistacjową i francuskim ciastkiem

Danie gorące:
Strogonow wołowy
Chilli con carne
Polędwiczka wieprzowa na warzywnym ratatuj
Filet z kurczaka gniochi, sos tymiankowy

Zimna płyta:
Deska wędlin i sosów
Deska serów i konfitur
Deska mięs pieczonych
Łosoś wędzony
Śledzie w śmietanie i oleju
Pieczywo i oliwa
Tymbaliki mięsne
Dipy

Słodki bufet:
Płyta ciast i owoców

Napoje w cenie:
Woda w karafce
Sok w karafce
Kawa
Herbata

Dodatkowo płatne:
Napoje zimne w butelkach
Wino
Piwo
Alkohole
Tort