Wigilie firmowe 2017

Niebawem grudzień, Wigilia, Boże Narodzenie, Nowy Rok. Czas podsumowań i czas refleksji. To także czas spotkań przy wspólnym stole, z współpracownikami, znajomymi i kontrahentami. Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę spotkań wigilijnych, podczas których to właśnie w Salinie mogą Państwo spędzić czas i podsumować mijający rok przy smacznej kolacji i w świątecznej atmosferze. Zapraszamy!

  

Koszt 60 zł/osoba

  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Kawa, herbata, woda

 

Skomponuj własny zestaw:

Zupa:

Klarowny barszcz czerwony z jajkiem
Tradycyjny polski żurek z jajkiem i kiełbaską

Danie główne:

Karp panierowany, smażony na złoto, z ziemniakami aromatyzowanymi koperkiem i surówką z kiszonej kapusty
Tradycyjny kotlet schabowy podawany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną

Deser:

Polska szarlotka serwowana z lodami waniliowymi
Puszysty sernik polany sosem truskawkowym

W cenie: Kawa, herbata, woda


 

Koszt 80 zł/osoba

  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu

 

Skomponuj własny zestaw:

Zupa:
Klarowny barszcz czerwony serwowany z delikatnymi uszkami z farszem grzybowym
Tradycyjny polski żurek z jajkiem i kiełbaską
Zupa grzybowa z domowym makaronem

Danie główne:
Karp panierowany, smażony na złoto, z ziemniakami aromatyzowanymi koperkiem i zestawem surówek
Polędwiczka wieprzowa podana na puree z selera, wzbogacona sosem winnym i bukietem opiekanych warzyw

Deser:
Świąteczny makowiec królewski
Puszysty sernik z kandyzowaną skórką z pomarańczy

W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu


 

 

Koszt 105 zł/osoba

  • Przystawka
  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Deska serów i wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
  • Patery ciast
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu, kieliszek wina do deseru

 

Skomponuj własny zestaw:

Przystawka:
Tatar z pieczonego buraka serwowany z zapiekanym kozim serem
Śledź z galaretką z buraka i sosem chrzanowym

Zupa:

Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem
Aksamitny krem z topinambura podawany z chipsem i oliwą truflową

Danie główne:

Pstrąg cały smażony serwowany z pieczonymi ziemniakami, bukietem warzyw
Filet z kaczki z puree z dyni, sosem winnym i bukietem warzyw

Deser:

Creme brule lawendowe, lody malinowe lub kawowe
Suflet czekoladowy z gąbką orzechową i sosem malinowym

Deska serów, wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
Patera ciast: 2 rodzaje ciast świątecznych na paterach
W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu, kieliszek wina do deseru


 

Dopasujemy menu do Państwa budżetu!

Zapraszamy!

Tel. 14 61 353 11, restauracja@salina.pl