Wigilie firmowe

Niebawem grudzień, Wigilia, Boże Narodzenie, Nowy Rok. Czas podsumowań i czas refleksji. To także czas spotkań przy wspólnym stole, z współpracownikami, znajomymi i kontrahentami. Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę spotkań wigilijnych, podczas których to właśnie w Salinie mogą Państwo spędzić czas i podsumować mijający rok przy smacznej kolacji i w świątecznej atmosferze. Zapraszamy!

  

Koszt 60 zł/osoba

  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Kawa, herbata, woda

 

Skomponuj własny zestaw:

Zupa:

Klarowny barszcz czerwony z jajkiem
Tradycyjny polski żurek z jajkiem i kiełbaską

Danie główne:

Karp panierowany, smażony na złoto, z ziemniakami aromatyzowanymi koperkiem i surówką z kiszonej kapusty
Tradycyjny kotlet schabowy podawany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną

Deser:

Polska szarlotka serwowana z lodami waniliowymi
Puszysty sernik polany sosem truskawkowym

W cenie: Kawa, herbata, woda


 

Koszt 70 zł/osoba

  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu

 

Skomponuj własny zestaw:

Zupa:
Klarowny barszcz czerwony serwowany z delikatnymi uszkami z farszem grzybowym
Tradycyjny polski żurek z jajkiem i kiełbaską
Zupa grzybowa z domowym makaronem

Danie główne:
Karp panierowany, smażony na złoto, z ziemniakami aromatyzowanymi koperkiem i zestawem surówek
Polędwiczka wieprzowa podana na puree z selera, wzbogacona sosem winnym i bukietem opiekanych warzyw

Deser:
Świąteczny makowiec królewski
Puszysty sernik z kandyzowaną skórką z pomarańczy

W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu


 

Koszt 80 zł/osoba

  • Przystawka
  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu

 

Skomponuj własny zestaw:

Przystawka:
Wigilijne kluski z makiem
Tradycyjny kulebiak z kapustą i leśnymi grzybami
Tatar z pieczonego buraka serwowany z zapiekanym kozim serem

Zupa:
Klarowny barszcz czerwony z fasolą Piękny Jaś
Krem z grzybów leśnych podany z chrupiącymi grzankami

Danie główne:
Karp z orzechami, słodkim sosem bakaliowym i bukietem opiekanych warzyw
Noga z gęsi podana z pieczonym ziemniakiem, burakiem, sosem winnym, potrawką grzybową

Deser:
Ciasto marchewkowe z lukrem
Piernik ze śliwką i marcepanem

W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu


 

Koszt 90 zł/osoba

  • Przystawka
  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Deska serów i wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu

 

Skomponuj własny zestaw:

Przystawka:
Tatar z pieczonego buraka serwowany z zapiekanym kozim serem
Mozzarella z porami i sałatą z koperkową oliwą
Śledź z galaretką z buraka i sosem chrzanowym

Zupa:
Barszcz biały z królikiem i jajkiem
Krem z borowika z potrawką borowikową

Danie główne:
Karp z orzechami, słodkim sosem bakaliowym i bukietem opiekanych warzyw
Filet z gęsi podany na puree z dyni, wzbogacony sosem winnym i bukietem warzyw

Deser:
Crumble gruszkowy z lodami gruszkowymi
Pieczone jabłko z karmelem i kruszonką

Deska serów, wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo

W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu


 

Koszt 105 zł/osoba

  • Przystawka
  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Deska serów i wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
  • Patery ciast
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu, kieliszek wina do deseru

 

Skomponuj własny zestaw:

Przystawka:
Bliny gryczane ze śmietanką i wędzonym łososiem
Tatar ze śledzia podawany z jajkiem przepiórczym

Zupa:

Barszcz biały z królikiem i jajkiem
Aksamitny krem z topinambura podawany z chipsem i oliwą truflową

Danie główne:

Pstrąg cały smażony serwowany z pieczonymi ziemniakami, bukietem warzyw i sosem koperkowym
Filet z kaczki z polentą grzybową, sosem winnym i bukietem warzyw

Deser:

Creme brule lawendowe, lody malinowe lub kawowe
Suflet czekoladowy z gąbką orzechową i sosem malinowym

Deska serów, wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
Patera ciast: 2 rodzaje ciast świątecznych na paterach
W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu, kieliszek wina do deseru


 

Koszt 120 zł/osoba

  • Amuche buche
  • Przystawka
  • Zupa
  • Danie główne rybne lub mięsne
  • Deser
  • Deska serów i wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
  • Patery ciast
  • Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu, kieliszek wina do deseru

 

Skomponuj własny zestaw:

Amuse bouche

Przystawka:
Tatar z tuńczyka serwowany z chrupka ryżową
Tartar z łososia wzbogacony musztardą ananasową
Łosoś wędzony na sałacie z rukoli, polany cytrynowym dresingiem
Kurczak długo gotowany w balsamico podany z sałatką i sosem winegret

Zupa:
Krem z buraka z lodami malinowymi
Zupa rybna z kawałkami ryb
Klarowny barszcz czerwony podawany z krokietem francuskim

Dania główne:
Noga z gęsi z ziemniakami pieczonymi, burakiem pieczonym, sosem winnym i potrawką grzybową
Udziec jagnięcy serwowany na puree z marchwi, sos miętowy, bukiet warzyw
Łosoś smażony podawany z  puree z gruszki, sos martini, bukiet warzyw
Filet z dorsza puree z topinambura, sos picatta
Filet z halibuta, risotto z sosem tymiankowym, bukiet warzyw

Deser:
Mus pistacjowy z ciastkiem pistacjowym
Ciasto czekoladowe z suszoną śliwką i brandy

Deska serów, wędlin, sałatka jarzynowa, pieczywo
Patera ciast: 3 rodzaje ciast świątecznych na paterach
W cenie: Kawa, herbata, woda, sok, kieliszek wina do obiadu, kieliszek wina do deseru

 

 

Ostatnie wolne terminy!

Dopasujemy menu do Państwa budżetu!

Zapraszamy!

Tel. 14 61 353 11, restauracja@salina.pl

Rezerwacje grup: 511078971