Restauracja Salina to przede wszystkim zespół doświadczonych kucharzy, którzy swoją pasję do gotowania prezentują codziennie serwując dla Państwa smaczne, zdrowe i niepowtarzalne potrawy.
Na sukces restauracji składa się praca wielu osób, kucharzy, kelnerów, pomocy kuchennych, pracowników obsługi. To dzięki ich codziennej pracy, wiedzy i doświadczeniu otrzymują Państwo dania doskonałe.
Krzysztof Lizak – Szef Kuchni w restauracji Salina
Pasję do gotowania odziedziczył po babci i mamie. Pracował w krakowskich restauracjach, odbył zagraniczne staże, gotował między innymi w Wielkiej Brytanii. Bazuje na tradycyjnych przepisach, które modernizuje korzystając z nowoczesnych technik kulinarnych. Serwowane dania tworzy opierając się na najwyższej jakości sezonowych produktach. Do każdego produktu podchodzi indywidualnie. Szanuje i docenia doskonałej jakości składniki. Lubuje się w przyrządzaniu potraw kuchni polskiej i francuskiej. Nieustannie doskonali swoje umiejętności poprzez udział w licznych szkoleniach i konkursach (między innymi Martell 2016). Perfekcyjny pod każdym względem. Lubi gotować.
Oskar Zasuń – zastępca Szefa Kuchni w restauracji Salina
Samouk. Pasjonat doskonałej kuchni, miłośnik perfekcyjnie serwowanych dań, sezonowych produktów. Doświadczenie zdobywał podczas pracy w krakowskich restauracjach (między innymi w Studiu Qulinarnym, w którym był Szefem Kuchni). Inspirują go oryginalne rozwiązania światowych sław kulinarnych. Gdy usłyszycie, śpiew dochodzący z kuchni – możecie być pewni, że to Oskar. Gotuje bo lubi.